Qvartiett

Om Qvartiett

 

På en traditionellt präglad högskola förenades fyra studenter som ville utvecklas genom att arbeta exprimentiellt och nytänkande. Det blev starten på en lång och spännande resa för en stråkkvartett som medverkat i allt från intima konserter till stora festivaler i Sverige och utomlands. Qvartiett har spelat ihop sedan 2005 och samtliga medlemmar har studerat på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Förutom diverse högskoleprojekt har de spelat på ett flertal bröllop, konferenser och skivinspelningar.Stråkkvartetten har samarbetat med producenterna Björn Ohlsson och Mattias Glavå vilket har lett till nya kontakter och spelningar med nya artister. Tillsammans med dessa artister har Qvartiett kunnat ses och höras i både radio och TV.

Qvartiett förnyar användandet av den klassiska stråkkvartetten.
Qvartiett förverkligar idéer och drömmar över gränserna.
Qvartietts musik utformas utifrån personligen möten mellan människor och genrer.

Ladda gärna hem vår informationsfolder
Qvartiett folder (900kb)Aktuellt

2016

Release Anders Boson
21 april

Jazz mässa 28 feb
Betlehemskyrkan kl. 18.00

Skavlan (SVT) 26 feb

Med Ebbot & The Indigo children
 

 

Karin Hagström Nadja Janlert Lina Molander Katarina Palm

Karin Hagström

Karin har sina rötter i Skövde och började sina studier vid musikhögskolan i Göteborg 2005. Dessförinnan studerade hon vid musikgymnasiet i Skövde och Ljungskile folkhögskola. Karin är sedan många år tillbaka känd från olika sammanhang runt om i Göteborg.

Nadja Janlert

Nadja är upvuxen utanför Umeå och började spela fiol redan som femåring. Efter studenten väntade två år på Bollnäs folkhögskola innan utbildningen fortsatte vid musikhögkolan i Göteborg. 2009 tog hon examen och frilansar sedan dess som musiker och violinpedagog.

Lina Molander

Lina härstammar från Örebro, där hon började sin musikaliska bana i unga år. Efter studenten tillbringade hon ett år på Lunnevads folkhögskola och fortsatte sedan till musikhögskolan i Göteborg. Idag arbetar hon som violinpedagog i Stenungsund och Göteborg, samt frilansar.

Katarina Palm

Katarina är uppvuxen i Stockholm. Hon har studerat på Ljungskile folkhögskola och vid musikhögskolorna i Piteå och Göteborg innan hon tog examen från musikhögskolan i Ingesund 2007. Idag arbetar hon som cellopedagog, samt frilansar med flera olika ensembler.